NaslovnaUlogujte seRegistrujte sePostavite Oglas
 

Berza nakita je najveci 100% besplatan sajt za prodaju nakita.

postavite oglas
   >>>

Kako zaobići lažni tiffany nakit

Poslao/la: Kolekcionar

Malo o Tiffany nakitu i o tome kako prepoznati sta je pravi Tiffany a sta fals.

Tiffany se smatra jednom od najznačajnijih kompanija u proizvodnji nakita. Svi se sećate filma "Doručak kod Tifanija" gde glavna glumica, a igra je sjajna Odri Hepbern, kaže:"Kad mi je teško, odem kod Tifanija, mislim da tamo ne može da se desi ništa ružno".

Sigurno bi danas bila razočarana kada bi saznala da se baš sa Tiffany nakitom dešavaju mnogo ružne stvari. Posedovati Tiffany nakit znači biti moderan, elegantan i jedinstven, međutim u našim uslovima to malo ko može sebi da priušti. Kod nas se već odavno, baš zbog njegove popularnosti, pojavilo mnogo lažnog Tifanija. Moj stav po pitanju svega toga je da je mnogo bolje imati lep dizajnerski komad nekog našeg mladog umetnika, nego lažni komad Tiffany nakita. Pa kako da se odbranimo od nekvalitetne kupovine? Kako da ne upadnemo u zamku prevaranata i kako da izaberemo pravi dragulj ako već hoćemo da ga posedujemo u svom omiljenom brendu? Počnimo od pakovanja. Tiffany nakit se prodaje u kutijici tirkizne boje koja je registrovana kao zaštitini znak Tifanija, a upakovan je u tirkiznu kesicu od antilop kože.

Ako vam ponude da kupite ukras u kesici od somaota, sintetike ili nekom drugom pakovanju najverovatnije pokušavaju da vam prodaju nešto što nije original. Dalje, uz svaku kupovinu pravog Tiffany potrebno je da dobijete i sertifikat koji potvrđuje autentičnost i pri kupovini se svaki kupac unosi u bazu podataka i dobija svoj ekskluzivni broj. Sertifikat vam takođe omogućuje da jedanput godišnje donesete proizvod na čišćenje ili popravku. Pošto je Tiffany američki brend, njegova proizvodnja je samo u Americi, pa ako vas neki prodavac ubeđuje da Tiffany ima svoje radionice u Kini ili nekoj drugoj zemlji nemojte da mu verujete. Svaki proizvod Tiffany mora da ima na sebi pečat koji mora da bude veoma jasan.

Umrljani ili nečitki pečati potvrđuju da to nije originalni nakit. Svi originalni Tiffany lanci i narukvice nemaju prekida, oni su veoma pažljivo zavareni, a posle i ispolirani. I još jedna tajna pravog nakita Tiffany, on nikad ne bude lagan i kada ga uzmete u ruku jasno osećate njegovu težinu. I ako vam je neko rekao da je nešto kupio na rasprodaji ili akciji u Tiffaniju, nemojte mu takođe verovati, jer Tiffany kao elitna kompanija se time ne bavi. I na kraju, ako vam neko ponudi Tiffany narukvicu za 1.000 din. dobro razmislite, posle svega ovog pročitanog, da li baš taj komad nakita želite da kupite.

Na slikama su levo originali, a desno kopije. Prikazan je i izgled prave kesice Tiffany nakita i sertifikat za isti.

Berza nakita je najveci 100% besplatan sajt za prodaju nakita.